Contact met John

Contact met John

John Koenigs

Laatst bijgewerkt: 30 april, 2024

John Koenigs is na ongeveer 15 jaar weer terug bij Servier. In de rol van sr. Key Accountmanager Hematologie is hij per 1 december onze nieuwe (oud)collega. John is binnen de hematologie geen onbekende maar toch stellen we hem graag even aan je voor. We spreken hem over zijn passie voor de oncologie/hematologie, zijn hobby’s en zijn favoriete podcasts.

John, je hebt eerder bij Servier gewerkt. Wat heb je in de tussentijd gedaan?

‘Ik ben in de oncologie/hematologie terecht gekomen, een heel boeiend en uitdagend vakgebied. Ik heb veel samengewerkt met de hematologen in de grote academische centra.’

Wat maakt de oncologie/hematologie zo interessant voor jou?

‘De indicatiegebieden AML en ALL zijn complex en hebben een grote impact op de patiënten en hun families. Vooral omdat ALL vaak kinderen treft, raakt dit mij. Ik wil dan ook niet alleen een nieuw product aanbieden, maar ook een optimale behandeling ondersteunen. Ik vind het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met de artsen en de verpleegkundigen, en om naar hun behoeften te luisteren.’

Wat doe je graag in je vrije tijd?

‘Ik woon in Simpelveld, een mooi dorp in Limburg. Ik hou van de natuur en de rust. Ik wandel elke dag minstens een uur met mijn honden, dat is mijn manier om te ontspannen. Ik lees ook graag boeken, vooral Engelstalige spionagethrillers. Mijn favoriete schrijver is Tom Clancy. Zijn boeken zijn spannend en goed geschreven, bijvoorbeeld The Hunt of the Red October en The Pelican Brief.

Ben je ook een beetje handig?

‘Jazeker. Ik vind het leuk om te klussen en dingen te maken. Ik heb onlangs een tuinkamer gebouwd in mijn achtertuin. Het is een heerlijke plek om te lezen, te borrelen en te genieten van het uitzicht.’

Limburg? Dat betekent dus veel kilometers maken door het land.

‘Klopt, ik rijd vaak lange afstanden voor mijn afspraken, maar ik verveel me nooit in de auto. Ik luister graag naar podcasts, dat is een goede manier om op de hoogte te blijven van de actualiteit en om nieuwe dingen te leren. Ik luister nu natuurlijk naar de podcasts van Servier maar ik luister ook naar de podcast van Levi & Van Zanten, over de zorg in Nederland, interessant vanwege het brede maatschappelijke karakter.’

Hoe kunnen artsen en verpleegkundigen contact met jou opnemen?

‘Uiteraard via LinkedIn, via e-mail john.koenigs@servier.com of via mijn eigen contactpagina.’

Berichten

Hematologie

ALL Symposium video-registratie

‘Boeiend programma en deskundige sprekers’ ‘Heel gevarieerd en boeiend programma door de combinatie van informatie over ALL en de verschillende workshops’, ‘Erg deskundige sprekers’, ‘Eindelijk een nascholing over acute lymfatische leukemie voor verpleegkundigen’ en ‘Super leuk dat verpleegkundigen werkzaam in de kindergeneeskunde en de hematologie voor volwassenen ervaringen kunnen uitwisselen over hoe zij ALL behandelen’.  Zomaar … <a href="https://servier.nl/welkom-terug-john/">Continued</a>

Feiten & Fabels over Leukemie

Vraag hier een aantal exemplaren aan van Feiten & Fabels over Leukemie. Geef mee aan je patiënten als aanvulling op het spreekuur. Deze uitgave is samengesteld door artsen en verpleegkundigen in samenwerking met patiëntenvereniging Hematon. Auteurs: Peter te Boekhorst, Yvonne Bruininx, Gerwin Huls, Anita Kramers-de Boer,Mark-David Levin, Fleurine Meppelink, Anita Rijneveld, Rian Visser, vrijwilligers van … <a href="https://servier.nl/welkom-terug-john/">Continued</a>

Bridge webinars Hematologie

BRIDGE Webinars De BRIDGE Webinars zijn een initiatief van Servier en brengen professionals in de gezondheidszorg wereldwijd met elkaar in contact om kennis te delen over hematologische kankers en hun behandeling. BRIDGE Webinar ‘Taking aim at IDH1 mutations to improve outcomes in AML’. Schrijf je nu in voor het eerste BRIDGE Webinar over IDH1-mutaties bij … <a href="https://servier.nl/welkom-terug-john/">Continued</a>