Wat doen wij?

Wat doen wij?

Laatst bijgewerkt: 13 februari, 2024

‘Kwaliteit van leven is belangrijk, maar Noah zien opgroeien is belangrijker’, schrijft journalist en auteur Marith Iedema in haar column in de Telegraaf.

Wat Marith hier beschrijft, is precies waarvoor wij ons elke dag inzetten. Namelijk om de best mogelijke medicatie en behandelmethoden te ontwikkelen. Zo willen wij de levens van mensen met kanker verlengen en ook de kwaliteit van leven behouden. Zodat mensen zoals Marith hun kind zien opgroeien, nog kunnen trouwen of gewoon een fijn leven hebben.

Ons verhaal

Betrouwbaarheid, respect en waardering zijn waarden die diep geworteld zitten in ons DNA. Ons team bestaat uit gemotiveerde mensen die iets willen betekenen voor anderen. We willen mensen helpen naar een betere kwaliteit van leven, elke dag weer.

Servier Nederland is gevestigd in Leiden. Wij hebben een rijke historie op het gebied van hart- en vaatziekten, diabetes en psychiatrie, maar nu zijn we vooral actief op het gebied van solide tumoren en hematologie en meer specifiek maag- , dikkedarm-, alvleesklier-, galwegkanker, acute lymfatische leukemie en acute myeloïde leukemie.

Wie zijn wij?

Wij zijn een klein, dynamisch en hecht team. Ons team bestaat uit mensen die al jaren bij Servier werken, vertrouwen in elkaar hebben en die iets willen betekenen voor anderen.

Ons team

50 jaar Servier in Nederland

Servier is in 1954 opgericht door arts en apotheker dr. Jacques Servier in Orléans, Frankrijk. In 1972 opende Servier ook een filiaal in Nederland. Dat betekent dat we in 2022 ons 50-jarig bestaan hebben gevierd. Jacques Servier startte in 1954 een onderzoekslaboratorium met negen medewerkers. Sinds die tijd is Servier uitgegroeid tot een wereldwijd, particulier farmaceutisch bedrijf met 150 locaties. Lees meer over onze geschiedenis op onze global website.

Levens verlengen

Elke dag zetten wij ons in om de levens van mensen te verlengen en de kwaliteit van leven te behouden, al is het maar voor één patiënt. Want iedereen heeft recht op leven. Met of zonder medicatie.

Servier is actief in 150 landen met 21.800 werknemers wereldwijd

 • Meer dan 20% van de wereldwijde omzet wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling
 • Dagelijks worden 100 miljoen patiënten behandeld met onze medicijnen (incl. generieke producten)

 

Kwaliteit van leven

De fysieke, psychische en sociale gevolgen van de ziekte en de behandeling hebben vaak een enorme impact. Op patiënten zelf maar ook op hun omgeving. Wij zetten ons in om de kwaliteit van leven van deze mensen en hun naasten te verbeteren of in elk geval iets draaglijker te maken.

Over Servier

 • We investeren elk jaar meer dan 20% van de inkomsten uit merkgeneesmiddelen in onderzoek & ontwikkeling
 • In Nederland heeft Servier in 2023 € 5.911.520 geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling
 • In 2022/2023 hadden we meer dan 70 wetenschappelijke partnerschappen
 • Bijna alle werkzame bestanddelen van onze merkgeneesmiddelen produceren we zelf
 • In 2022/2023 werkten we samen met 29 internationale patiëntenorganisaties
 • Servier heeft geen aandeelhouders, waardoor we onafhankelijk kunnen opereren

Samen bereiken we meer

Onze zorg gaat verder dan alleen medicatie en behandeltrajecten. We helpen patiënten in de breedste zin van het woord. Met heldere informatievoorziening en unieke projecten. Voor én met collega's, artsen en andere zorgverleners. Want samen bereiken we meer.

Onze ambitie voor 2030 is:

 • Een innovatief en patiëntgericht bedrijf met een goed gevulde pijplijn
 • Een aantrekkelijk bedrijf met gemotiveerde medewerkers die trots zijn op hun werk
 • Een bedrijf met een meetbare positieve sociale impact
 • Een veerkrachtig, groeiend en winstgevend bedrijf

 

Altijd op zoek naar nieuwe manieren om ziekten te bestrijden

Door samen te werken, zorgen we dat patiënten gehoord worden én krijgen wat ze nodig hebben. Als onafhankelijke farmaceut is Servier een belangrijke schakel in de keten van preventie tot behandeling. Met onze kennis, ervaring én vaste , vertrouwde gezichten, zijn we een prettige en betrouwbare samenwerkings- en gesprekspartner in oncologie en hematologie.

Patiënten betrekken bij onderzoek

Om geneesmiddelen te ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeften van patiënten, moet je patiënten zo vroeg mogelijk bij het proces betrekken. Patiënten dus al betrekken vanaf de onderzoeks- en ontwikkelingsfase bijvoorbeeld via patiëntenorganisaties. Wil je meer lezen over welke onderzoeken er op dit moment lopen? Kijk dan op onze corporate website.

Voor vandaag en morgen

We leven nu. Daarom moeten we alle kansen benutten om patiënten te helpen. Maar we kijken ook naar de toekomst waarin we duurzame keuzes maken voor op de lange termijn. Allemaal om de zorg voor patiënten te verbeteren.