AYA zorg

Laatst bijgewerkt: 12 december, 2023

Oncologische zorg voor jongvolwassenen

Bekijk webcasts, video’s en luister podcasts over de zorg voor AYA’s; jongvolwassenen met kanker.

Nieuwe reeks AYA podcasts vanaf oktober 2023

‘AYA-zorg in Nederland’ is een nieuwe podcastserie voor zorgverleners, gemaakt door Bert Crevals van Servier en Eveliene Manten-Horst van het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’​ Zorgnetwerk.

Luister nu alvast naar de eerste 5 korte afleveringen opgenomen tijdens het SPACE4AYA congres van woensdag 28 juni 2023 in Den Bosch.

Bert en Eveliene verkennen tijdens deze podcastserie onder andere hoe zorgverleners effectief kunnen samenwerken in de AYA-zorg, wie welke rol vervult en op welk moment. Ook bespreken ze de behoeften van AYA’s en hoe de zorg nu is georganiseerd, zowel binnen het ziekenhuis als op regionaal en nationaal niveau.

Abonneer je via Spotify op de podcast ‘AYA-zorg in Nederland’. Daar zijn de eerste vijf korte podcasts al te beluisteren.

Video serie AYA Zorgnetwerk

Het AYA Zorgnetwerk maakte een videoserie, met als doel de bewustwording rondom kanker op jongvolwassen leeftijd en de zorgbehoeften van AYA's te vergroten. Mede mogelijk gemaakt door Servier. Bekijk de hele serie op de website van het AYA zorgnetwerk.

Videoserie AYA-zorg
Meer

Voor jou

Oncologie Onderweg 11: AYA-zorg - Eva Swart & Elsbeth van der Laan

AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die in de leeftijd van 18 t/m 39 jaar de diagnose kanker krijgen. Op deze leeftijd hebben patiënten hele specifieke vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Steeds meer ziekenhuizen in Nederland bieden dan ook leeftijdsspecifieke AYA-zorg aan. Verpleegkundig specialisten Eva Swart en Elsbeth van der Laan vertellen in deze podcast hoe deze zorg in het Antonie van Leeuwenhoek is vormgegeven. Wil  je meer weten over AYA zorg? Bekijk onze webpagina over AYA Zorg.  Maar ook vind je meer info bij: AYA Zorgnetwerk.nl  NPO.

Ben jij verpleegkundig specialist oncologie?

Ben jij verpleegkundig specialist oncologie of hematologie? Ontdek hoe Servier jou kan ondersteunen in je werk als verpleegkundig specialist oncologie of hematologie. Deze website heeft een openbaar en een besloten deel. Het besloten deel is speciaal voor zorgprofessionals met een voorschrijfbevoegdheid. Om alle content te bekijken moet je je dus eerst registreren of inloggen op … <a href="https://servier.nl/aya-zorg-podcasts-en-webcasts/">Continued</a>

Feiten & Fabels over Leukemie

Vraag hier een aantal exemplaren aan van Feiten & Fabels over Leukemie. Geef mee aan je patiënten als aanvulling op het spreekuur. Deze uitgave is samengesteld door artsen en verpleegkundigen in samenwerking met patiëntenvereniging Hematon. Auteurs: Peter te Boekhorst, Yvonne Bruininx, Gerwin Huls, Anita Kramers-de Boer,Mark-David Levin, Fleurine Meppelink, Anita Rijneveld, Rian Visser, vrijwilligers van … <a href="https://servier.nl/aya-zorg-podcasts-en-webcasts/">Continued</a>