AYA zorg

Laatst bijgewerkt: 30 mei, 2024

Oncologische zorg voor jongvolwassenen

Bekijk webcasts, video’s en luister podcasts over de zorg voor AYA’s; jongvolwassenen met kanker.

Nieuwe reeks AYA-podcasts vanaf nu te beluisteren

‘AYA-zorg in Nederland’ is een  podcastserie voor zorgverleners, gemaakt door Bert Crevals van Servier en dr. Eveliene Manten-Horst van het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’​ Zorgnetwerk.

Bert en Eveliene verkennen tijdens deze podcastserie onder andere hoe zorgverleners effectief kunnen samenwerken in de AYA-zorg, wie welke rol vervult en op welk moment. Ook bespreken ze de behoeften van AYA’s en hoe de zorg nu is georganiseerd, zowel binnen het ziekenhuis als op regionaal en nationaal niveau.

Luister via onze website of abonneer je via Spotify op de podcast ‘AYA-zorg in Nederland’.

Video serie AYA Zorgnetwerk

Het AYA Zorgnetwerk maakte een videoserie, met als doel de bewustwording rondom kanker op jongvolwassen leeftijd en de zorgbehoeften van AYA's te vergroten. Mede mogelijk gemaakt door Servier. Bekijk de hele serie op de website van het AYA zorgnetwerk.

Videoserie AYA-zorg
Meer

Voor jou

Oncologie Onderweg 11: AYA-zorg - Eva Swart & Elsbeth van der Laan

AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die in de leeftijd van 18 t/m 39 jaar de diagnose kanker krijgen. Op deze leeftijd hebben patiënten hele specifieke vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Steeds meer ziekenhuizen in Nederland bieden dan ook leeftijdsspecifieke AYA-zorg aan. Verpleegkundig specialisten Eva Swart en Elsbeth van der Laan vertellen in deze podcast hoe deze zorg in het Antonie van Leeuwenhoek is vormgegeven. Wil  je meer weten over AYA zorg? Bekijk onze webpagina over AYA Zorg.  Maar ook vind je meer info bij: AYA Zorgnetwerk.nl  NPO.

Ben jij verpleegkundig specialist?

Ben jij verpleegkundig specialist oncologie of hematologie? Ontdek hoe Servier jou kan ondersteunen in je werk als verpleegkundig specialist oncologie of hematologie. Deze website heeft speciaal voor jou interessante content om de zorg voor je patiënten te verbeteren. Denk aan webinars, podcasts maar neem ook een kijkje op het platform De Patiënt Centraal. Daar vind … <a href="https://servier.nl/aya-zorg-podcasts-en-webcasts/">Continued</a>

Feiten & Fabels over Leukemie

Vraag hier een aantal exemplaren aan van Feiten & Fabels over Leukemie. Geef mee aan je patiënten als aanvulling op het spreekuur. Deze uitgave is samengesteld door artsen en verpleegkundigen in samenwerking met patiëntenvereniging Hematon. Auteurs: Peter te Boekhorst, Yvonne Bruininx, Gerwin Huls, Anita Kramers-de Boer,Mark-David Levin, Fleurine Meppelink, Anita Rijneveld, Rian Visser, vrijwilligers van … <a href="https://servier.nl/aya-zorg-podcasts-en-webcasts/">Continued</a>