Aanmelden

Aanmelden

Registreer

Ben jij verpleegkundig specialist oncologie of hematologie?

Ontdek hoe Servier jou kan ondersteunen in je werk als verpleegkundig specialist oncologie of hematologie.

Deze website heeft een openbaar en een besloten deel.

Het besloten deel is speciaal voor zorgprofessionals met een voorschrijfbevoegdheid. Om alle content te bekijken moet je je dus eerst registreren of inloggen op deze website.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe content op de website? Meld je dan ook aan voor de Nieuwsbrief Oncologie en/of Hematologie en voor de besloten podcasts Medische Oncologie en Hematologie.

Mocht je hier vragen over hebben, stuur dan een berichtje naar Suzanne Torenvliet, onze online communicatie specialist.

Schrijf je in voor onze besloten podcasts Oncologie en Hematologie

Schrijf je in voor de podcast Oncologie of Hematologie. Deze besloten podcasts zijn speciaal voor oncologen, hematologen én verpleegkundig specialisten.

Onze collega Bert Crevals praat met jouw collega’s over uiteenlopende onderwerpen binnen de hematologie/oncologie.  

De besloten podcasts direct beluisteren doe je via deze website maar daarvoor moet je wel zijn ingelogd. Luister je liever de besloten podcasts via je podcast-app? Dat kan, maar ook daarvoor moet je je eerst registreren of inloggen via deze website.

Na registratie op deze site, kun je je ook registreren via Transistor, onze podcast-app. In de bevestigingsmail staat hoe je deze besloten podcast vervolgens via bijvoorbeeld de Apple podcast-app kunt luisteren. Bij elke nieuwe podcast-publicatie krijg je automatisch een e-mailbericht. Je kunt ook altijd hier op de site kijken hoe je je besloten podcast toevoegt aan je eigen podcast-app.

Om bijvoorbeeld onderstaande podcast te kunnen luisteren over IDH mutaties met Remco Molenaar, moet je zijn ingelogd op deze website.

Luister direct onze openbare podcast Hematologie on Tour

De podcast-series Hematologie on Tour, Oncologie Onderweg en de AYA-Zorg podcasts kun je via deze site beluisteren of opzoeken op Spotify. Deze podcasts zijn openbaar toegankelijk.

Elke maand publiceren we nieuwe podcasts voor zorgprofessionals in de oncologie en hematologie.

Luister je liever via deze website, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan blijf je ook op de hoogte van nieuwe podcasts en andere actuele content.

De P-Bokaal: Projecten voor het verbeteren van oncologische zorg

De P-Bokaal is een jaarlijkse wedstrijd waar verpleegkundigen oncologie en/of hematologie hun innovatieve ideeën voor het verbeteren van de zorg voor kankerpatiënten kunnen delen. Dit zijn projecten op het gebied van preventie, diagnose, behandeling, nazorg of palliatieve zorg. Het project dat de meeste stemmen krijgt vanuit het publiek én de jury is de winnaar en ontvangt 7500 euro om het project weer verder door te ontwikkelen.

De projecten die meedingen naar de P-Bokaal staan allemaal voor een verbetering van de zorg voor mensen met een oncologische aandoening. Bekijk hier de winnende projecten uit voorgaande jaren en laat je inspireren.

Bekijk hieronder de video van het winnende project van 2022: het Kletspakket voor ouders met kanker

De winnaar voor 2023 wordt bekendgemaakt tijdens het maandagavondsymposium van de V&VN-dagen op 20 november 2023.

De P-Bokaal is een unieke kans om je creativiteit en expertise te laten zien en om je project verder te realiseren met financiële steun van Servier. Meer weten over de P-Bokaal of een volgende keer zelf meedoen met een bijzonder zorgproject? Kijk dan op onze speciale website De Patiënt Centraal.

Winnaar P-Bokaal 2022

Het Kletspakket voor ouders met kanker - De winnaar voor 2023 wordt bekendgemaakt tijdens het maandagavondsymposium van de V&VN-dagen op 20 november 2023.

Meer over de P-Bokaal

Boekjes Feiten & Fabels

De boekjes Feiten & Fabels zijn bedoeld om patiënten en hun naasten te informeren over wat waar is en wat niet met betrekking tot leukemie, darmkanker of alvleesklierkanker. De boekjes zijn samengesteld door oncologen, hematologen, in samenwerking met de patiëntenorganisatie. Servier draagt mede zorg voor de eindredactie, het drukwerk en de verspreiding. Je kunt de boekjes hier bestellen.

Bestellen

AYA zorg: Oncologische zorg voor jongvolwassenen met kanker

Bekijk webcasts, video's en luister podcasts over de zorg voor AYA's; jongvolwassenen met kanker.

Alles over AYA zorg

Nieuwsbrief Oncologie

Blijf op de hoogte

Inschrijven

Waarom doet Servier dit?

De verpleegkundig specialist is een belangrijke schakel tussen patiënt en arts. Daarom willen wij, als Servier, hierin ondersteunen. Naast het ontwikkelen van medicatie voor de behandeling van patiënten, bieden wij met onze podcastseries, webinars en de P-Bokaal, zorgprofessionals een podium om te vertellen over hun expertise binnen de oncologische en hematologische zorg.

Contact
Contact
Heb je een vraag of idee voor een project of podcast, neem dan contact met ons op.

Nieuwsbrief Hematologie

Blijf op de hoogte

Inschrijven
Top posts

September 2023

Feiten & Fabels over Leukemie

Vraag hier een aantal exemplaren aan van Feiten & Fabels over Leukemie. Geef mee aan je patiënten als aanvulling op het spreekuur. Deze uitgave is samengesteld door artsen en verpleegkundigen in samenwerking met patiëntenvereniging Hematon. Auteurs: Peter te Boekhorst, Yvonne Bruininx, Gerwin Huls, Anita Kramers-de Boer,Mark-David Levin, Fleurine Meppelink, Anita Rijneveld, Rian Visser, vrijwilligers van … <a href="https://servier.nl/ben-jij-verpleegkundig-specialist-oncologie/">Continued</a>

Webinarserie: All you need to know about ALL

In deze zeer bijzondere 4-delige, webinarserie “All you need to know about ALL” worden verhalen van patiënten afgewisseld met de laatste stand van wetenschap en praktijk. Zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van patiënten met acute lymfatische leukemie gaan met elkaar in gesprek over de beste zorg voor deze patiënt. Bekijk de serie mét … <a href="https://servier.nl/ben-jij-verpleegkundig-specialist-oncologie/">Continued</a>

AML highlights EHA 2023 - Remco Molenaar

In deze podcast bespreekt Remco Molenaar de volgens hem meest relevante abstracts en presentaties van het EHA 2023 over de behandeling van AML.   + Updated survival, blood count recovery and safety results from the agile study in patients with acute myeloid leukemia treated with ivosidenib + azacitidine compared to placebo + azacitidine eha2023 – presentation detail (ehaweb.org) + s122 mutant idh1 hijacks differentiation programs in myeloid progenitor cells to impair granulocytic differentiation.eha2023 – presentation detail (ehaweb.org) + (morpho): a randomized trial of the flt3 inhibitor gilteritinib as posttransplant maintenance for flt3-itd AML + Activity, tolerability, and resistance profile of the menin inhibitor ziftomenib in adults with relapsed/refractory npm1-mutated AML + Differential target profiles and efficacy of adclec.syn1 and cd33-cars in humanized AML models   Beluister deze podcast in je favoriete podcast-app! Schrijf je in via deze link. In de bevestiging van je inschrijving vind je hoe je deze serie vervolgens toevoegt aan je eigen podcast-app.  

Krijg toegang tot alle content

Meld je aan

Registreren website