Over Servier

Historie
Servier is in 1954 opgericht door arts en apotheker dr. Jacques Servier in Orléans in Frankrijk. Hier is hij gestart met een onderzoekslaboratorium met 9 personen. Sinds die tijd is Servier uitgegroeid tot het 1e wereldwijde particuliere farmaceutische bedrijf en heeft geen aandeelhouders. Sinds 1972 is Servier ook vertegenwoordigd in Nederland. De Servieronderzoeksfaciliteit voor de productie van medicijnen en klinische proeven in Gidy (in de buurt van Orléans) is de grootste van zijn soort in Europa.
 
 
Kerncijfers
  • van de meer dan 21.000 werknemers wereldwijd zijn er 3.000 betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen
  • in 2016 is 25% van de wereldwijde omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling
  • Servier heeft op dit moment 23 nieuwe producten in de pijplijn op het gebied van oncologie, cardiologie, metabole ziekten, neuropsychiatrie en reumatologie
  • Servier is actief in 148 landen 
  • 92% van Servier's medicijnen wordt voorgeschreven buiten Frankrijk
 
 
Servier Nederland Farma B.V.
Servier Nederland Farma heeft  24 werknemers in dienst en is gevestigd in Leiden. Op dit moment hebben wij 11 producten in distributie op het gebied van hart- en vaatziekten, oncologie, diabetes, psychiatrie en reumatologie (zie ook onze producten).
 
Binnenkort verwachten wij nieuwe producten op het gebied van oncologie, cardiologie en diabetes aan ons portfolio toe te voegen. Zie voor meer informatie over Servier en oncologie de website www.servier-oncology.com. De oncologische producten in pijplijn worden hier specifiek vermeld. 
 
Transparantie
Innovatie staat van oudsher hoog in het vaandel van Servier. Nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen is een langdurig proces dat wij starten in onze researchcentra en daarna in nauwe samenwerking met medische beroepsbeoefenaren en wetenschappers in de gezondheidszorg vervolmaken. Aan dergelijke samenwerkingsverbanden zijn in bepaalde gevallen geld- en/of goederenstromen verbonden, deze worden conform CGR-richtlijnen openbaar gemaakt in het Transparantieregister Zorg. 
 
De kosten van onderzoek en ontwikkeling zijn niet in het Transparantieregister Zorg opgenomen.
Servier heeft in 2018 € 1.946.151,00 geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling in Nederland.