Over Servier

Historie

Servier is in 1954 opgericht door arts en apotheker dr. Jacques Servier in Orléans, Frankrijk. Hier is hij een onderzoekslaboratorium gestart met 9 personen. Sinds die tijd is Servier uitgegroeid tot een wereldwijd particulier farmaceutisch bedrijf. Servier heeft geen aandeelhouders. Sinds 1972 is Servier ook vertegenwoordigd in Nederland. 

 

Kerncijfers

  • Servier is actief in 150 landen met 21.800 werknemers wereldwijd
  • Meer dan 20% van de wereldwijde omzet wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling 
  • Dagelijks worden 100 miljoen patiënten behandeld met onze medicijnen (incl. generieke producten)
  • Servier heeft op dit moment 33 nieuwe producten in de pijplijn op het gebied van oncologie, metabole ziekten, neuropsychiatrie en reumatologie

 

Servier Nederland

Servier Nederland is gevestigd in Leiden. Op dit moment hebben wij 13 producten in distributie op het gebied van oncologie, cardiologie, diabetes en neuropsychiatrie (zie medicijnen). 

 

Transparantie

Innovatie staat van oudsher hoog in het vaandel van Servier. Nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen is een langdurig proces dat wij starten in onze research centra en daarna in nauwe samenwerking met medische beroepsbeoefenaren en wetenschappers in de gezondheidszorg vervolmaken. Aan dergelijke samenwerkingsverbanden zijn in bepaalde gevallen geld- en/of goederenstromen verbonden, deze worden conform CGR-richtlijnen openbaar gemaakt in het Transparantieregister Zorg. De kosten van onderzoek en ontwikkeling zijn niet in het Transparantieregister Zorg opgenomen. Servier heeft in 2021 in Nederland € 923.000,00 geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

 

Werken of stage bij Servier Nederland Farma?

Het succes van een bedrijf is het succes van elk individu. Daarom is de werving van nieuwe medewerkers en hun optimale integratie binnen Servier van groot belang. In de daaropvolgende evaluatie en erkenning van het werk van iedere medewerker leggen wij de basis voor gerichte opleiding en bijscholing. Intensief investeren in jou is een investering in onze gemeenschappelijke toekomst. 

Geïnteresseerd in werken of een stage bij Servier Nederland Farma? Stuur een e-mail met CV naar servier-nl@servier.com.

Voor functies binnen R&D verwijzen wij u door naar Servier International (zie Servier.com).