ALL Symposium 2023

ALL Symposium 2023

Laatst bijgewerkt: 12 december, 2023

‘Boeiend programma en deskundige sprekers’

‘Heel gevarieerd en boeiend programma door de combinatie van informatie over ALL en de verschillende workshops’, ‘Erg deskundige sprekers’, ‘Eindelijk een nascholing over acute lymfatische leukemie voor verpleegkundigen’ en ‘Super leuk dat verpleegkundigen werkzaam in de kindergeneeskunde en de hematologie voor volwassenen ervaringen kunnen uitwisselen over hoe zij ALL behandelen’. 
 
Zomaar een paar reacties na afloop van het eerste Symposium voor verpleegkundigen over Acute Lymfatische Leukemie (ALL) georganiseerd door de Academy van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, de Tumor Werk Groep Hematologie van de V&VN Verpleegkundig Specialisten en Servier NL.  

Bekijk de video’s van de presentaties en workshops

Meer voor jou als verpleegkundige

Ben jij verpleegkundig specialist?

Ben jij verpleegkundig specialist oncologie of hematologie? Ontdek hoe Servier jou kan ondersteunen in je werk als verpleegkundig specialist. Denk aan webinars, podcasts maar neem ook een kijkje op het platform De Patiënt Centraal. Daar vind je maar liefst 35 zorgprojecten binnen de oncologie ter inspiratie. Besloten podcasts Oncologie en Hematologie Schrijf je in voor … <a href="https://servier.nl/all-symposium-video-registratie/">Continued</a>

AYA-zorg: Podcasts & webcasts

Oncologische zorg voor jongvolwassenen Bekijk webcasts, video’s en luister podcasts over de zorg voor AYA’s; jongvolwassenen met kanker. Nieuwe reeks AYA-podcasts vanaf nu te beluisteren ‘AYA-zorg in Nederland’ is een  podcastserie voor zorgverleners, gemaakt door Bert Crevals van Servier en dr. Eveliene Manten-Horst van het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’​ Zorgnetwerk. Bert en Eveliene verkennen … <a href="https://servier.nl/all-symposium-video-registratie/">Continued</a>

Feiten & Fabels over Leukemie

Vraag hier een aantal exemplaren aan van Feiten & Fabels over Leukemie. Geef mee aan je patiënten als aanvulling op het spreekuur. Deze uitgave is samengesteld door artsen en verpleegkundigen in samenwerking met patiëntenvereniging Hematon. Auteurs: Peter te Boekhorst, Yvonne Bruininx, Gerwin Huls, Anita Kramers-de Boer,Mark-David Levin, Fleurine Meppelink, Anita Rijneveld, Rian Visser, vrijwilligers van … <a href="https://servier.nl/all-symposium-video-registratie/">Continued</a>

Podcasts

Hematologie on Tour

Hematologie on Tour 11: Het Post Intensive Care Syndroom project – Mariska van der Lans & Margo van Mol

Het Post Intensive Care Syndroom (PICS) is een verzameling van klachten die patiënten kunnen ervaren na een opname op de IC. In het Erasmus Medisch Centrum is hier onderzoek naar gedaan en zijn er specifieke interventies ontwikkeld om enerzijds PICS te voorkomen en anderzijds het omgaan met PICS voor patiënten en hun naasten te verbeteren. In deze podcast geven Mariska van der Lans en Margot van Mol toelichting bij het onderzoek en de (verpleegkundige) interventies. Mariska van der Lans is senior verpleegkundig consulent en onderzoeker op de hematologie kliniek van het Erasmus MC en Margo van Mol is wetenschappelijk onderzoeker op de IC afdeling, zij heeft een achtergrond als IC verpleegkundige en psycholoog . Het PICS project heeft vorig jaar meegedongen naar de P bokaal (meer informatie op www.depatientcentraal.nl).

Hematologie on Tour 17: Rouw en verdriet - Manu Keirse

‘Als een patiënt hoort dat hij (ongeneeslijk) ziek is, begint het rouwen al. Voor de patiënt zelf, maar ook voor de naasten’, vertelt Manu Keirse, emeritus hoogleraar verliesverwerking in deze podcast over rouwverwerking. Deze podcast is bedoeld om verpleegkundigen handvatten te geven om te gaan met deze vorm van verdriet en zo betere patiëntenzorg te kunnen geven.

Hematologie on Tour 19: Moleculaire diagnostiek in de hematologie - Peter Valk

Wat gebeurt er met bloed en beenmerg in een lab? Waarom sturen we lymfomen naar het lab van de solide tumoren? Wat is het verschil tussen een chromosoomafwijking en een mutatie? Moleculaire diagnostiek is in de afgelopen 20 jaar van groot belang geweest voor de ontwikkelingen van hematologische maligniteiten.   In deze podcast legt Peter Valk uit waarom moleculaire diagnostiek ook nu nog een cruciale rol speelt in diagnostiek, bepalen van prognose en van respons op therapie van hematologische maligniteiten. Peter Valk is moleculair bioloog, hoofd van het hemato-oncologie laboratorium van het Erasmus MC in Rotterdam, universitair hoofddocent en zit in het bestuur van MODHEM (de Nederlandse vereniging voor moleculaire diagnostiek in de hematologie).

Geef een reactie