De Patiënt Centraal

De Patiënt Centraal

Projecten

De Patiënt Centraal

Op de website van De Patiënt Centraal verzamelen we projecten die de zorg en de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten verbeteren.

Ons doel

Onze zorg gaat verder dan alleen medicatie en behandeltrajecten. We zien het ook als onze taak een bijdrage te leveren in het verbeteren van de zorg. Voor patiënten én zorgverleners. We helpen en ondersteunen patiënten daarom in de breedste zin van het woord, met heldere informatie en unieke projecten. Een voorbeeld hiervan is het project De Patiënt Centraal.

Wat is De Patiënt Centraal?

In Nederland ontwikkelen veel ziekenhuizen en zorgprofessionals projecten die leiden tot betere zorg en kwaliteit van leven voor oncologiepatiënten. Helaas worden deze projecten vaak alleen geïmplementeerd in het ziekenhuis dat het initiatief ontwikkeld heeft. Dat is jammer, want het zou mooi zijn als alle oncologiepatiënten in Nederland de positieve gevolgen van zo’n project kunnen ervaren.

Door het uitloven van de jaarlijkse P-bokaal (inclusief grant van € 7.500,00 om het project verder op weg te helpen), willen we ziekenhuizen en zorgprofessionals stimuleren hun initiatieven met elkaar te delen.

Zodoende is er een verzamelplek ontstaan voor al deze projecten, zodat andere ziekenhuizen die kunnen bekijken en implementeren. Hierdoor hebben zoveel mogelijk oncologiepatiënten voordeel van de positieve gevolgen van deze projecten.

Inmiddels zijn er sinds de start in 2019 bijna 30 patiëntgerichte projecten verzameld.

'Hoe vertel je een kind dat hun moeder, vader, opa of broertje kanker heeft?'

Kim Messelink over het 'Kletspakket', winnaar van de P-bokaal 2022

Maak kans op de P-bokaal 2023
Nieuwsgierig geworden? Benieuwd welke projecten er al zijn ingediend of wil je een project indienen?