Laatst bijgewerkt: 18 april, 2024

Voetbal tegen Kanker

2024: Ons lustrum samen met STOPhersentumoren.nl

In 2024 vieren we het lustrum van ons jaarlijkse ‘Voetbal tegen Kanker’ event. Het goede doel is, in dit vijfde jaar, de stichting STOPhersentumoren.nl.

We organiseren dit toernooi omdat onze zorg namelijk verder gaat dan alleen medicatie en behandeltrajecten. Zo zijn we ook altijd bezig met het verbeteren van de zorg voor patiënten en zorgverleners.

Het ‘Voetbal tegen Kanker’ event is daar een mooi voorbeeld van. Met het ingezamelde bedrag dragen we ons steentje bij aan nog meer onderzoek naar kanker, met dit jaar in het bijzonder hersentumoren.

Elk jaar brengen we ongeveer 20 bedrijventeams samen om 5 tegen 5 te spelen op een kwart voetbalveld op een locatie in Leiden. Naast het sportief samen zijn, is er maar één doel, namelijk geld inzamelen voor een initiatief op het gebied van kankerzorg. 

Meedoen aan Voetbal tegen Kanker?

Inmiddels doet een groot aantal bedrijfsteams elk jaar mee.

Wil je ook mee doen?

Wacht dan niet te lang. De plekken zijn beperkt. Stuur een berichtje naar Annemiek van den Ende vóór 1 mei 2024. We sturen je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op het evenement.

We hopen je te zien op donderdag 20 juni 2024 voor een middag vol voetbal, plezier en solidariteit.

Doe je niet mee? Doneer dan en ondersteun daarmee onderzoek naar hersentumoren, ons goede doel voor 2024. Meer informatie vind je op Voetbal tegen kanker – STOPhet.nl

Editie 2023: Deltaplan Alvleesklierkanker

Yvette Moerings van het Deltaplan Alvleesklierkanker ontving een cheque ter waarde van € 11.715,- en was uiteraard blij met het ingezamelde bedrag. Uiteindelijk is € 12.200 opgehaald.

Op de zonnige, warme maar gezellige editie van 2023 wist het onverslaanbare team van adviesbureau Flincq opnieuw de felbegeerde beker in de wacht te slepen.  Wie verslaat Flincq in 2024?

‘Wij zijn heel blij met dit mooie bedrag voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker. Het is zo belangrijk dat er meer onderzoek komt naar betere overlevingskansen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met alvleesklierkanker.’ Aldus Yvette Moerings van het Deltaplan Alvleesklierkanker

Jaar Goede DoelWinnend teamBedrag opgehaald
2024STOPhersentumoren.nl
2023 Deltaplan Alvleesklierkanker Flincq B.V. € 12.200,00 
2022 Outreach programma Prinses Màxima Centrum voor Kinderoncologie Flincq B.V. € 15.226,00 
2019 Alrijne ziekenhuis: mobile hospice aare unit  € 3.151,00 
2018 LUMC: patiëntvriendelijke aankleding van de nieuwe multidisciplinaire oncologie polikliniek  € 2.515,00 
* Vanwege corona voetbalden we niet in 2020 en 2021

Onze zorg gaat verder dan medicatie en behandelingen

Geef een reactie